Aankomst in Panama City

Na een reis van 10 uur en 15 minuten komen we aan op Tocumen International Airport. Het internationale vliegveld van Panama. Bepakt met twee rugzakken en twee kinderen lopen we snel langs de douane om te beginnen aan ons Panama avontuur.
Onze eerste kennismaking met dit land verloopt perfect, mede door de breeduit lachende taxichauffeur die ons, vol trots, honderduit vertelt over ‘mi Panama’: Dat bijna iedereen Engels als tweede taal spreekt
en dat je overal met Amerikaanse dollars kan betalen. We rijden via het cosmopolitische deel van Panama City met haar indrukwekkende wolkenkrabbers, zoals De Trump tower ( “only New York and Panama City have one”) en het oude, antieke deel van Panama City waarvan de presidentiële woning goed te zien is vanuit de taxi.
Na ongeveer 45 minuten arriveren we ( heelhuids) bij ons hotel waar we twee nachten zullen verblijven). Het enige met uitzicht op het Panama kanaal én met een heerlijk zwembad, een must voor onze kinderen!
We eten snel wat en duiken er allemaal ‘vroeg’ in ( het is ondertussen al 03.00u in Nederland).

‘When in Panama do as the Panamanians’ en dus besluiten we op onze eerste ‘echte’ dag te gaan lunchen bij de ‘Mercado de Mariscos’: dé vismarkt van Panama City. Toeristen zie je hier nauwelijks en het eten is verrukkelijk én vers. Buiten eten we ceviche uit een bekertje, bij één van de vele stalletjes. We nemen gemengde vis, garnalen en octopus ingelegd in limoen, uien en verse peper. Gebakken vis met banaan, eten we binnen op de markt waar zich een restaurant bevindt op de eerste verdieping, met een fantastisch uitzicht op de drukke vismarkt.

Gezien we nog niet aangepast zijn aan het tijdsverschil duiken we er met z’n vieren weer vroeg in om de volgende dag fris aan onze eerste trip te beginnen naar El Valle de Anton.

SONY DSC

Mercado de Mariscos

SONY DSC

Ceviche

image

Country Inn Canal & Suites

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s