Playa Venoa

Ooh wat was dat een lange, heftige reis. We moesten zeker acht keer stoppen omdat die lieve Loïs zo ziek was onderweg. Misselijk en spugen, de hele weg. Een heel boeiende trip was het daardoor ook niet omdat onze aandacht met name uitging naar Loïs en wij dus geen oog hadden voor de omgeving.
Uiteindelijk kwamen we na een reis van vijfeneenhalf uur aan in Playa Venoa. Playa Venoa ligt aan de Grote Oceaan en is vooral beroemd bij surfers over de hele wereld vanwege haar fantastische golven. Bij aankomst deed ons hotel (Playa Venoa Hotel & Resort) ons (bijna) alles vergeten. Een prachtige kamer, met uitzicht op een heerlijk zwembad en als kersje op de slagroom een ruig strand, met op de achtergrond de jungle.
We hebben hier voornamelijk gechilled en heerlijk gegeten. Bij El Manterey, een piepklein restaurantje waar ze de lekkerste taco’s en tortilla wraps maken. Hier was ook het toetje fenomenaal en heel origineel: gefrituurde tortillachips met kaneelsuiker en vanille-ijs. Bij El Sitio, waar we heerlijk verse sapjes en chicken chutney aten. Bij Eco Venoa, midden in de jungle waar we onder het eten de brulapen hoorde ( waar er trouwens ook veel muskieten waren en die arme papa Cheng wel 16 keer gestoken werd).
Vanuit Playa Venoa hebben we ook een tripje gemaakt naar Pedasi, een klein dorpje ongeveer 33 kilometer rijden. Super schattig met kleine restaurantjes en een ienie mienie Spa. Met het beetje Spaans dat ik ken, kon ik de weg vragen naar een pharmacia zodat we een middeltje voor Loïs konden kopen tegen wagenziekte. Het zou minimaal zes uur rijden zijn terug naar Panama City dus wilden we voorbereid zijn en Loïs een boel leed besparen.
Playa Venoa, was heerlijk, ontspannen en vooral ongedwongen. We maakten ons na vier nachtjes slapen op voor de terugreis naar Panama City waar we één nachtje zullen slapen voordat we de volgende dag om 05.00 u opgehaald zullen worden om naar San Blas te gaan.

SONY DSC

Ons zwembad met uitzicht op de Grote oceaan

SONY DSC

Eco Venoa waar je de brulapen kan horen

SONY DSC

El Sitio heerlijk eten op het strand

SONY DSC

Op zoek naar “dollar shells”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s