Terug in Panama City

Één dag eerder dan gepland kwamen we na ons grote liftavontuur (zie ‘San Blas’) aan in Panama City. We hadden al gelogeerd in een Inn, een strandhotel, een hostel, bijna hutjes maar dan van steen en nu dan als afsluiter een heerlijk luxe hotel in de vorm van het Waldorf Astoria.

In Panama city waan je je deels in een grote cosmopolitische stad als New York of Miami,  door de indrukwekkende hoogbouw. Tegelijkertijd ook in een oude film uit de jaren 50, de Casco Viejo (oude stad). Men is druk bezig deze oude stad te restaureren om terug te brengen in de oude staat. Mooie (boutique) hotelletjes, kleine marktjes,  leuke restaurants en barretjes zijn er genoeg. We hebben heerlijk gegeten, cocktails gedronken, rondgewandeld en genoten van al het moois dat dit gedeelte van de stad te bieden heeft. Een bezoek aan de Miraflores locks mocht uiteraard niet ontbreken. Deze sluizen zijn onderdeel van het Panamakanaal, dat in 1914 gegraven werd door mensen, heel veel mensen. Dit maakt het voor zover mogelijk nog indrukwekkender, het feit dat het met mensenhanden gegraven is die er ook hun leven voor gegeven hebben. Erg indrukwekkend om te zien hoe de grote schepen minutieus door het kanaal geleid worden, voortgetrokken door, aan weerszijden, twee kleine treintjes. Ondanks dat we geen ‘shopping time’ hadden gepland besloten we toch één van de malls te bezoeken die Panama city rijk is. Het bleek dat ook winkelen een feest is in Panama City. Er zijn verschillende malls van verschillende grootte waar van alles te koop is, van heel goedkoop tot heel duur. We hebben elke dag gelegen in het heerlijke zwembad van het hotel, wat de kinderen natuurlijk het leukst vonden.

Wij hebben zo ontzettend genoten van deze vakantie. Met z’n viertjes, geen televisie, buiten leven, andere culturen ontdekken, andere geuren, ander eten. Het was af en toe best heftig voor de kinderen, het lang zitten in de auto, vroeg opstaan om naar een ander oord te vertrekken, een andere taal, ander eten, maar desondanks zouden we het zo weer over doen. Panama is een groot land en er is nog zoveel wat we nog niet gezien hebben. We zouden heel graag nog een keer terug (moeten) keren om dit allemaal te gaan zien en te ervaren. Heel veel verhalen en ervaringen rijker stappen wij weer in het vliegtuig terug naar Nederland.

SONY DSC

Miraflores locks (Panama kanaal)

SONY DSC

Prachtig gerestaureerd restaurant waar we heerlijk hebben gegeten

SONY DSC

Eén van de vele marktjes in de oude stad (Casco Viejo)

IMG_5519

Prachtige tegeltjes in het zwembad (Waldorf Astoria)

IMG_5600

De skyline van Panama city vanaf het dakterras van het Tantalo

IMG_5602

Uitzicht over de oude stad vanaf het dakterras van het Tantalo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s